Specialismen

esthetiek2

Estetische tandheelkunde

Lelijke tanden en kiezen mooier gemaakt

In de tandartspraktijk van Rob Wolthuizen heeft de esthetische tandheelkunde een grote vlucht genomen. Sinds de composieten en vooral de keramieken hun intrede hebben gedaan, worden er vele lelijke tanden en kiezen mooier gemaakt. Door uw gebit te verfraaien, worden uw lach en aangezicht veel mooier en uw zelfvertrouwen vergroot. Rob heeft veel ervaring met grote rehabilitaties van tanden en kiezen, die de functie verbeteren en uw aangezicht mooier maken. Met name met de keramische kronen en bruggen heeft Rob veel ervaring.

esthetiek3

 

proth 1

Prothetische tandheelkunde

RJW Tandartspraktijk en Tandprothetische praktijk Grimijser.

Sinds 1 december 2010 heeft R.J. Wolthuizen Tandartspraktijk BV de tandprotheticus Shirley Pasterkamp in dienst. Zij is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond uitneembare prothetische voorzieningen zoals; volledige gebitsprothese, partiële protheses, frameprotheses en overkappingsprotheses op natuurlijke tandwortels of op implantaten. In haar eigen Tandprothetische praktijk Grimijser maakt Shirley alles zelf waardoor u inspraak heeft in de vorm, stand en kleur van uw prothese.

frame

bleken3

Bleken van tanden en kiezen

Op een veilige, op een verantwoorde manier.

In de tandartspraktijk kunnen de tanden en kiezen op verschillende manieren gebleekt worden, voor een stralende witte lach. De mondhygienisten of preventie-assistenten kunnen u helpen bij het thuis bleken, of ”in office bleken” . “In office bleken” is een manier in de praktijk, waarbij u in 1 behandeling een vele tinten lichter gebit krijgt.

bleken6

 

Prothese & implantaten

Vervanging voor tanden en kiezen.

Protheses zijn bedoeld als duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie. Na het implanteren van enkele implantaten, worden er in de praktijk een steg (stang tussen 2 implantaten) of drukknoppen op vervaardigd. Deze steg of drukknoppen geven de houvast van het kunstgebit, Dit alles van implanteren tot prothetische voorziening wordt, volgens de laatste normen, in de eigen tandartspraktijk gemaakt.

proth op steg image

 

JPG_120324_132222_53690

Röntgenfoto’s in onze praktijken

Bitewings, OPG en RSP.

In onze praktijken is het gebruikelijk om iedere twee jaar bite-wing röntgenfoto’s te maken. Soms als mensen al vele jaren een volledig gaaf gebit hebben, mag het wel eens langer duren. Terwijl bij mensen die snel gaatjes in hun gebit hebben het vaker röntgenologisch moet worden bekeken.Deze foto’s zijn nodig om een goede controle te doen, en om niet te laat met grotere gaten geconfronteerd te worden.Ook hebben wij in onze praktijk een röntgen apparaat staan, wat grote foto’s (Orthopantomogram : OPT) maakt. Dit apparaat kan ook zijdelingse röntgenfoto’s maken (Laterale schedel foto : RSP).Hiermee kunnen wij het hele gebit, van kaakgewricht links tot en met kaakgewricht rechts, beoordelen. Deze foto’s worden niet zo vaak gemaakt, maar eens in de 5 jaar is goede richtlijn, om een goede diagnose te stellen.Bij implanteren en bij het verwijderen van wortelresten of verstandskiezen is zo’n OPT röntgenfoto onontbeerlijk.

JPG_130118_115439_61074

 

Kronen op implantaten

Kunstbot is vaak nodig.

Als er een tand of kies getrokken is, of niet aanwezig is, kan er door middel van een implantaat (kunst-wortel) een basis in de kaak worden aangebracht, waarop dan weer een element kan worden gemaakt. Dit wordt door een implantoloog gedaan.Op dit implantaat kan een opbouw en kroon geschroefd worden. Dit kan de eigen tandarts doen.Voorwaarde is dat er voldoende kaakbot aanwezig moet zijn. Kaakbot waar geen wortels meer in de kaak zitten, slinkt erg. Zowel in de hoogte als in de breedte. Is er te weinig kaakbot dan kan er soms geen implantaat geïmplanteerd worden, zonder uitgebreide operatie. Daarom wordt er soms bij de extractie (het trekken van een element) kunstbot in de ruimte van de tandwortel aangebracht. Dit kunstbot zorgt ervoor dat de hoeveelheid bot in breedte en hoogte niet veel afneemt. Verder groeit het eigen bot in waar het kunstbot minder wordt.In onze praktijken worden veel implantaten geplaatst.